Daltonwerkboek  " Zo werken wij op de Jan Ligthart" 

Hoe meer de leerkracht de leerling vol propt met kennis, hoe minder hij geneigd zal zijn die kennis op te pakken door eigen inspanning. Hoe meer de leerkracht onderwijst, des te minder leert de leerling (Helen Parkhurst 1922).

Wat we nodig hebben zijn mensen zonder vrees (Helen Parkhurst).

Deze twee uitspraken deed Helen Parkhurst rond 1920. Bijna 100 jaar geleden had Helen Parkhurst al een totaal andere denkwijze over onderwijs dan wat gangbaar was in die tijd.

In het Daltonwerkboek kunt u lezen hoe de Jan Ligthartschool dagelijks vorm geeft aan het Daltononderwijs, maar ook aan het passend onderwijs. Het werkboek is geschreven voor alle (nieuwe) teamleden, stagiaires, schoolbestuur, visiteurs van de Nederlandse Daltonvereniging, onderwijsinspectie en collega Daltonscholen.
Het werkboek is een levend document omdat het Daltononderwijs ook steeds in beweging is, zoals ook de maatschappij in beweging is.
Dit document is een naslagwerk en borgingsdocument met daarin de meest voorkomende Daltonafspraken. Op deze manier willen we uniform kunnen werken en de afspraken levend houden binnen de school. Omdat dit een werkdocument is, zullen wij afspraken en literatuur wijzigen wanneer dat nodig is.Mijn kind

Klik hier om naar de groepenpagina van uw kind te gaan.

Actuele informatie