Welkom in groep 6/7a

In groep 6/7 staat dagelijks rekenen, taal, lezen en spelling op het programma. Bij deze vakken hebben de leerlingen het lesdoel helder en kunnen daar ook op reflecteren. Naast de basisstof zijn er veel mogelijkheden voor de leerlingen om zich verder te verdiepen en te ontwikkelen. Naast verwerking op papier, werken we regelmatig op de tablet met Gynzy, een systeem dat heel veel oefenmogelijkheden biedt en ook de voortgang per leerling bijhoudt. Bij wereldoriëntatie werken we met een geïntegreerde methode. Geschiedenis, aardrijkskunde en biologie komen steeds binnen een project aan bod. Kinderen ontwikkelen op deze leeftijd een brede blik op de wereld en zijn erg betrokken en geïnteresseerd in de thema’s.

(Les)doelbewust leren

De leerlingen werken met een taakbrief. De taakbrief maakt zichtbaar wat we gaan leren, er wordt vooraf en achteraf gereflecteerd op de lesdoelen. ‘Denk ik dit doel al te beheersen?’ ‘Beheers ik dit lesdoel?’ Op de taakbrief staat ook keuzewerk, met als doel leerstof te herhalen en te automatiseren. Leerlingen werken eveneens aan een persoonlijk leerdoel, dit leerdoel komt voort uit de evaluatie van de week ervoor.

De groep als team

Een voorwaarde voor leren is een veilige leeromgeving waarin je je thuis voelt, daar werken we het hele jaar door aan. Bij Kanjertrainingen besteden we onder andere aandacht aan groepsvorming, wederzijds respect, normen en waarden, bewustwording van eigen gedrag. Samenwerking is een dalton-pijler, met coöperatieve werkvormen passen we dit dagelijks toe. 

Heeft u vragen, opmerkingen of complimenten? Blijf er niet mee lopen, wij horen dit graag zo spoedig mogelijk. U kunt de ochtendinloop gebruiken voor een opmerking of kleine vraag, na 14:30 uur zijn wij telefonisch of per mail bereikbaar ook voor het maken van een afspraak. 

Aafke Harmsen ma-di aafkeharmsen@archipelpriimair.nl
Janneken Braakhekke woe-do-vrij jannekenbraakhekke@archipelprmair.nl

 

Mijn kind

Klik hier om naar de groepenpagina van uw kind te gaan.

Actuele informatie
KalenderNieuwsbrieven


Twitter