Welkom in groep 1/2b 

 
 Voor elk kind, maar zeker voor een kleuter, is het belangrijk zich veilig en vertrouwd te voelen. Het aanbrengen van structuur, zodat kinderen weten waar ze aan toe zijn, is een vereiste. We streven ernaar om iedere dag op dezelfde manier vorm te geven en maken dit voor de kinderen inzichtelijk met behulp van zogenaamde dagritmekaarten. In de kring wordt met behulp van dagritmekaarten de indeling van de dag bekeken. 

  

Schatkist 

In de kleutergroepen werken wij met de methode Schatkist editie 3 van Zwijsen. Schatkist is een vervolg op Uk & Puk bij de peuters en is een voorloper op Veilig Leren Lezen in groep 3. Bij Schatkist staat de pop Pompom centraal. Andere familieleden zijn: Loeloe (nichtje), oma, Tim (buurjongen) en poes Snoes. Elke vier weken werken wij aan een ankerthema. Binnen elk thema staat één letter centraal. Deze letter wordt door de leerkracht op een speelse manier aangeboden in de groep en doen verschillende activiteiten rondom deze letter. Tijdens een ankerthema komen verschillende ontwikkelingspunten naar voren: 

  • Taal 

  • Rekenen 

  • Muziek 

  • Sociaal-emotioneel 

  • Dans/drama 

 

Spelen en werken 

Tijdens de inloop kiezen de kinderen een activiteit op het digitale keuzebord. In groep 1 maken de kinderen minimaal één verplicht werkje per week, in groep 2 zijn dit er twee. Op maandag in de loop van de dag plannen de kinderen zelf in op welke dag ze aan het verplichte werkje gaan werken. In de klas en op de gang hebben we verschillende hoeken: o.a. bouwhoek, huishoek, knutselhoek, constructiemateriaal, rekenhoek, schrijfhoek, leeshoek en een themahoek. 

 

Lichamelijke ontwikkeling 

Grove motoriek: Bij mooi weer spelen de kinderen ’s morgens en ’s middags buiten. De kinderen kunnen klimmen en klauteren, in de zandbak spelen en fietsen. Op deze manier ervaren ze snel en langzaam, hoog en laag etc. op een speelse manier. Daarnaast beschikken we op de speelplaats over een waterpomp. Deze is alleen in gebruik op mooie en warme dagen. Iedere kleutergroep gaat minimaal één keer per week een bewegingsles doen in de speelzaal. Woensdag is onze vaste gymdag. 

Fijne motoriek: In de klas oefenen we met de pengreep, schrijfoefeningen, knippen, plakken, prikken en kleuren. 

Activiteiten 22-23:  

Activiteiten 

Door het gehele schooljaar heen, vinden er diverse activiteiten plaats, zoals voorleeskwartier, schoolreis, etc. Dit zijn activiteiten met de eigen groep, met de onderbouw of schoolbrede activiteiten. 

W
ist u datjes groep 1/2b

 

Leerkrachten + werkdagen: 

 

1/2a  

Eline Hofsink – maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
elinehofsink@archipelprimair.nl

Anne Langtraat – woensdag t/m vrijdag 
annelangstraat@archipelprimair.nl

 

1/2b 

Marjan Ruiterkamp – maandag en dinsdag 
marjanruiterkamp@archipelprimair.nl

Charona Braakhekke– woensdag t/m vrijdag 
charonabraakhekke@archipelprimair.nl

 


Mijn kind

Klik hier om naar de groepenpagina van uw kind te gaan.

Actuele informatie